Trailhead Roxanne

Trailhead Roxanne och hennes tre dagar gamla föl Tullesbo Donna Bee, sommaren 2013. Foto Helén van den Born.

Trailhead Roxanne och hennes tre dagar gamla föl Tullesbo Donna Bee, sommaren 2013. Foto Helén Clargården

Trailhead Roxanne

Mankhöjd    153
Färg             Svart Ee aa
Gångarter   CA (fyrgångare)
Styrkor        Mycket bra typ med tydlig överlinje, speciellt bra bogvinkel och höft. Bra sadelläge med markerad manke. Vackert huvud. Stora rörelser. Orädd och trygg, mycket stark och uthållig
Svagheter   Sulöm bak på knöligt underlag, något öppen ländrygg, lite för orädd emellanåt, glupsk
Egenhet       Pratar, sjunger när hon gnäggar
Avkommor
2011 • Tullesbo Riverton      (Gradell’s Vigilante)
2013 • Tullesbo Donna Bee (Gradell’s Vigilante)

Solen strålade den dag vi lastade ur Roxanne på Tullesbo, i september 2008. Till synes oberörd av den långa, långa färden från Wyoming, USA, trippade Roxie in i stallet och intog därmed en självklar plats i våra hjärtan och vårt avelsprogram.

Efter år av letande, pusslande, investerande och mödosamt uppbyggande av ett avelsprogram, började bitar verkligen falla på plats med Roxie; jag återvände till de blodslinjer i Morgans som jag startade med för 30 år sedan då jag fick min första Morgan – hingsten Country Boy (Martez).

Roxie är därmed speciell på många sätt; hennes blod är inte bara betydelsefullt för mig, hon är dessutom en av få Morgans som finns kvar med så mycket sk gamla Midwest-linjer i stammen.
Roxies mamma dog i när Roxie var åring, och hon har inga andra avkommor som kan avla vidare. Jag lovade Roxies uppfödare Donna Barrett i Wyoming, att vårda vårt lilla svarta sto ömt.

Trailhead Roxanne by Helén Clatgården

Kraftpaketet Roxie, rund och go. Foto Helén Clatgården

Roxie är i första hand här för att vara en arbetande och tävlande ridhäst, och en gissning är att hon har naturlig fallenhet för western-grenarna cutting och reining. Men vi ser varthän det drar om några år. Bärighet i bakdel och steg har hon i vartfall, så det är inte så att vi är begränsade i vilka discipliner vi vill träna henne i.

Stort tack till Donna Barrett på Trailhead Morgans, Wyoming USA, som vet vilket värde Roxie representerar, och vill att hon ska bo hos oss på Tullesbo.

Det känns så BRA att leva - nyfödd vacker dotter, och gräset är grön! Ahh, hälsningar Roxie. Foto Helén van den Born.

Det känns så BRA att leva – med nyfödd vacker dotter i hagen och gräset är grönt! Ahh, hälsningar Roxie. Foto Helén Clargården

 

 

Roxie med liten Donna vid sidan, sommaren 2013. Foto Helén van den Born

Roxie med liten Donna vid sidan, sommaren 2013. Foto Helén Clargården

 

TRAILHEAD ROXANNE
2007 svart sto
Trailhead Tucson x Dancing Shadow