Tronshagens Quickstep

Tronshagens Quickstep och Erika van den Born foto Helén Clargården

Tronshagens Quickstep och Erika van den Born gör sitt bästa på Morganriks, foto Helén Clargården.

 

Den här märren som vi kallade Quickie, var Erika van den Borns ridkamrat, de två hade siktet inställt på hoppbanorna, så de två samkörde sig här hemma på gården. Men de begränsade sig inte till hoppning, utan de provade på det mesta  – hoppning, western riding, hunter pleasure, western pleasure, trail – you name it.

Quickie var en het potatis att rida, och hon krävde sin kvinna på ryggen, men Erika hittade rätt knappar på gamla damen, så det såg riktigt njutbart ut när de två var ute och rörde på sig!

Quickstep var en smart, vänlig och kraftfull märr som blev ett med flocken direkt när hon kom till oss våren 2008. Hon hade inga översittarfasoner och psyket var mycket stabilt och vänligt – för att inte säga genomrart. En ärligare och snällare märr får man leta efter. Inga krusiduller, inga elakheter eller baktankar. Hon bara var, rätt upp och ner. Snäll och go.

Quickstep var hos oss som en foderhäst, och vi är väldigt tacksamma mot Cissi och Gabriella Löf, som lånade ut den här rara damen till oss. Vi lämnade vi tillbaka henne, men hon kommer ändå alltid leva kvar hos oss i minnet; så lätthanterliga och vänliga hästar som Quickie minns man alltid.

 

 

TRONSHAGENS QUICKSTEP
1991 brunt sto
Equinox Beaubrook x Greentree Night ‘n Day