Tullesbo Black Montana

 

Tullesbo Black Montana morgan foto Helén Clargården

Tullesbo Black Montana,sommaren 2011, foto Helén Clargården

 

Tullesbo Black Montana morgan foto Claudia Kuenne

En söt liten hjärtebebis, Monty. Foto Claudia Kuenne

Hur kunde vi låta den här killen lämna Tullesbo? Jo, det var faktiskt både väldigt lätt och väldigt svårt – men det beror på Maria Malkki – hon bestämde sig tidigt att det var fölet som låg i Treasure Golddusts mage som hon ville ha.

Maria hade läst på om Morganhästens historia och olika blodslinjer och kom sedan till Tullesbo för att bekanta sig med våra hästar och oss – det slutade med att vi bestämde oss för att den kommande bebisen skulle bli hennes. Det var lätt att känna att fölet skulle få det bra hos Maria.

Vi köpte Montys mamma Milly i Tyskland, hon var då högdräktig, men vi bestämde oss för att avstå det fölet eftersom vi inte var redo att eventuellt ha en sk dubbelvit, så vi lämnade Milly i Tyskland för att hon skulle föla där innan vi tog hem henne.

Fölet blev en dubbelvit; och det var ett underbart föl – typigt, trevligt, framåt och han rörde sig väldigt bra. Vi bestämde oss för att göra om samma korsning igen, och det alldeles oavsett vilken färg det kunde och skulle bli på fölet.

Vi importerade Milly (och pappan till hennes föl SC Island Centavo, men det är en annan historia) och fölet hon bar var underbara Monty – han döptes efter sin grundfärg och sin mammas födelsestat och blev Black Montana. Det var svårt att sedan skiljas från den här killen.

Men vi gläds med Maria och följer hennes och Montys dagar tillsammans – Monty sköter sig väldigt bra under sadel, deltar i olika clinics i olika discipliner och de trivs rent allmänt tillsammans, vilket är det viktigaste.

Läs om hur han fick sitt namn.

 

 

 

Tullesbo Black Montana foto Maria Malkki

Monty, sedd genom ägare Maria Malkkis lins, sommaren 2014.

 

Tullesbo Black Montana morgan foto Helén Clargården

Monty på tillfälligt besök hemma på Tullesbo, sommaren 2011. Foto Helén Clargården

 

Tullesbo Black Montana morgan foto Helén Clargården

Han är precis så som vi vill ha dom, maffiga och ädla samtidigt och väldigt snälla. Foto Helén Clargården

 

TULLESBO BLACK MONTANA
2006 valack, smoky black
SC Island Centavo x Treasure Golddust