Tullesbo Cody

 

Tullesbo Cody morganhingst

Tullesbo Cody, två år. i sommarhagen på Näsudden, juni 2012. Foto: Tina Wangenfors

 

Tullesbo Cody härstamning pedigree


Mankhöjd
   Växer, ca 155
Färg             Svart
Gångarter   CC (tregångare)
Styrkor        O
Svagheter   S
Egenhet      G
Avkommor  S
Ägare           Anneli Sätter Wangenfors, Näsuddens Stuteri, Skinnskatteberg

Tullesbo Cody morganhingst foto Helén Clargården

Codys första sommar i livet, hemma på Tullesbo, foto Helén Clargården

Cody var en chansning, en dröm, ett ögonblicksverk som blev en svart kraftfull hingst. Pappa Vigilante kom till oss utan att ha fått några avkommor på över tolv år, steril sades det. Oväsentligt, vi ville ge den gamle hingsten ett bra hem under hans sista år då hans förra ägare fick ändrade levnadsvillkor.
Vi upptäckte dock omgående att Vigi inte var steril.

Direkt efter ultraljudet av Amalia skickades ett glädje-sms med nyheten om dräktigheten till Anneli på Näsudden, och så var det kommande fölet sålt. Anneli önskade sig en stor svart hingst, så det var ganska skönt att 329 dagar senare kunna ringa henne och gratulera till att Cody var född: stor, svart, snygg och hingst, precis i enlighet med beställningen.

Cody var helt olik sina jämnåriga som föddes på Tullesbo det året – han bar på nya hingstlinjer, och vi anade dessutom att han likt sina halvsyskon på mödernet, skulle behöva gå igenom en period av gänglighet och oproportionerlighet innan han landade i benstomme och rörelser.

• Cody har en mycket berömd bror, också efter vår hingst Gradell’s Vigilante, från tiden då Vigi var kvar i USA. Brodern heter Santa Fe Renegade, du kan läsa mer om honom här.
• Codys mamma, Amalia, har fått fyra föl till: Tullesbo Haley, Ella May, Georgia Brown och Lily Hill (Lily blev BIS på Morganriks 2011, endast två år gammal).
• På Tullesbo har det fötts ytterligare fem föl med samma pappa som Cody: Sallie D, Callahan, Riverton, Willa D, Donna Bee och Era.

Läs om Codys namn!

Tullesbo Cody och Erika van den Born, foto Helén Clargården

Cody var som föl en riktig livsnjutare, och den han litade på slappnade han av helt tillsammans med – här med Erika van den Born hemma på Tullesbo, foto Helén Clargården

 

Tullesbo Cody morganhingst foto Näsuddens stuteri

Heja Cody! Hopjobb hemma på Näsuddens Stuteri. Foto Näsuddens