Tullesbo Dan Hawkins

 

Tullesbo Dan Hawkins & Annika Lindhe av Helén Clargården

Det var inte så mycket tur precis när Annika hittade sin Dan, det var skicklighet – hon visste precis vem hon ville ha. Och bra blev det! Foto Helén Clargården

Mankhöjd    158 cm
Färg             Fux
Styrkor         Genomsnäll och mycket rastypisk, med turbomotor och en fantastisk vilja att göra allt man ber honom, han är som en gud att rida på, faktiskt den absolut skönaste jag har ridit, han är superschyst. Har kommit på att det är dressyr som är hans grej.
Svagheter    Kan bli lätt hysterisk/jobbig när man rider många, antagligen för att han vill ha koll och har svårt att hålla reda på alla.
Egenhet       Vill buga så fort han tror att man har godis i fickan, går inte att ta ur honom
Ägare           Annika Lindhe, Lyngby (som har bidragit med text ovan)

När det känns som allra mest i hjärtat att man inte kan behålla varenda liten fölunge som föds på gården, då kan man tänka på de härliga människorna som lever och älskar de hästarna som åkt härifrån. Annika Lindhe är en av dem som har en Tullesbo-morgan hemma på gården, och som vi vet gör allt för sin häst.

Tullesbo Dan Hawkins morgan valack

Kram bästa Dan! Foto Sara Alvrud

När Dan Hawkins föddes var det ganska självklart att han skulle flytta till Annika och bli hennes hjärtevän – Annika hade redan tidigare varit hos oss och kliat och gillat Dans helbror, men njaä han var nog kanske inte riktigt rätt. Men Dan var jätterätt! Och så glada vi är för det! Den här rejäla, trygga, framåt, balanserade killen gjordes med tanken att han skulle bli en valack och en kille som skulle ut och visa upp sig och promota rasen. Vi har haft två helbrorsor till honom på gården och visste exakt vad det skulle finnas för kapacitet i Dan.

Och nu när han har lämnat tonårsstadiet ser vi att han och Annika har tagit ett stort kliv mot sina framtida mål – att göra ALLT! 🙂 Vänta bara ska du få se, vi vet vad Annika och Dan tränar på.

Och dessutom kan vi med stolthet säga att Dan hjälpt en ny arm själ att bli Morganfrälst – i Dans familj finns nämligen Thomas, som lärt sig rida på Dan; och minsann om det inte gått så långt att det nu finns två Morgans hemma på gården: I familjen finns också Tullesbo Riverton! Det gör att vi extra ofta kan tänka på Annika och Thomas, när hjärtat värker lite grand, då blir man glad igen!

Därför heter han Dan Hawkins!

Tullesbo Dan Hawkins morgan foto Helén Clargården

Dan hemma i hagen hos Annika & Thomas. Foto Helén Clargården

Tullesbo Dan Hawkins & Thomas Green foto Helén Clargården

Dan och husse Thomas. Foto Helén Clargården

 

Annika Lindhe & Tullesbo Dan Hawkins

Annika och Dan på Morganriks 2014, foto Helén Clargården.

 

TULLESBO DAN HAWKINS
2006 fux valack
Viewhill Sunrise x Tronshagens Penny