Tullesbo Georgia Brown

Georgia har börjat få kläm på löshoppningen, våren 2014, foto Sofie Dahlström

Georgia har börjat få kläm på löshoppningen, våren 2014, foto Sofie Dahlström.

 

Första gången vi gjorde korsningen Smokey x Amalia så fick vi lilla underverket Ella May, som vi behållit. Så klart ville vi se en till bebis av samma korsning – rörelserna och typen på föräldrarna garanterar enorma steg, bärighet, storlek och en typ som passar utmärkt på en tävlingsbana.

Den här andra bebisen bokades redan i magen av Maria Johansson, som gillar klassisk dressyr bland annat och därmed visste precis vad hon ville ha – nämligen precis det som vi förväntade oss av det kommande fölet. Och visst blev det en underbar tjej till! Tullesbo Georgia Brown kom ut och var på många sätt en exakt kopia av storasyster Ella May, med det undantaget att man tidigt såg att Georgia kommer bli ännu större. Lite mer växtverk och lite längre tid att hitta rätt i kostymen med andra ord.

Georgia är ljuvligt snäll och lätthanterlig, hon är stor och rejäl, men med den där touchen av resning och stuns, som vi så gärna vill se hos en Morgan. Och som hon rör sig! Vi hoppas att Maria och Georgia kommer ha riktigt kul tillsammans, och att vi får se dem ute på nån tävlingsbana framöver.

År 2012 köpte Maria en Morgan till från Tullesbo – Justin Isabella, som vi importerat från England.

Vi följer med stor fascination och stolthet deras gemensamma utveckling. Snart väntar de första tävlingarna!

 

Därför heter hon Tullesbo Georgia Brown!

 

 

TULLESBO GEORGIA BROWN
2008 brown/svartbrunt sto
SC Island Centavo x Falkas Amalia