Tullesbo John Sterling

 

Tullesbo John Sterling morgan valack

John med sin Cissi. Foto Sara Alvrud

Mankhöjd   165
Färg             Fux
Styrkor        Mycket välbygd och proportionerlig för sin storlek. Älskar att jobba, älskar människor. Är otroligt okomplicerad i alla lägen. Smälter in i alla olika miljöer och flockar. En häst som alla älskar helt enkelt!
Att hoppa är det bästa han vet! Gör allting annat med glädje också.
Svagheter   Vet inte om han har några besvärande svagheter. Möjligtvis att han bara blir piggare och piggare under ridpassets gång, vilket inte är fallet med ryttarinnan 🙂
Egenhet       John är mycket personlig och vänlig och en häst som gör en lycklig!
Ägare           Cecilia Löf (som bidragit med texten här ovan)

 

Sommaren 2006 föddes tre härliga killar här på Tullesbo: John Sterling, Black Montana och Dan Hawkins. Gissa om det var riv i hagarna, de tre hade en underbar första tid tillsammans och det var roligt att se dem utvecklas; John och Dan har liknande linjer i sig, Monty var en främmande fågel blodsmässigt sett till vad som dittills funnits i Sverige.

John gjorde vi med intentionen att det skulle bli en sporthäst ämnad för tävlingsbanan. Vi hade hans pappa Eskil, som var smidig, rejäl och med starkt psyke, vilket vi kombinerade med rara lilla mjuka energiknippet Electra. Vi gillade vad vi såg i John som föl – ett paket som nog faktiskt skulle kunna smita in på en dressyrbana och ge halvbloden en match. Dessutom har den här hästen ett otroligt vänligt psyke, en sån där nallebjörn som växer sig stor och stark, men som ändå alltid är snäll.

Alltså – när Cecilia Löf från Motala kom och hälsade på, med ambitionen att hitta en Morgan som skulle tävla dressyr, då pekade vi på John. Och se, nu är de tillsammans ute på tävlingsbanorna.

Cissi har genom åren hållt oss uppdaterade om deras gemensamma liv, och det har alltid varit med positiva ord. Faktum är att det känns bäst att låta Cissi själv avsluta texten om John:
“Vi åker och tränar dressyr och hoppning varje vecka och han lär sig allt blixtfort. Har får många lovord och kommentarer som att han rör sig otroligt bra, vilken utstrålning, läcker osv… Älskar verkligen att sitta upp på honom varje gång!”

Tack Cissi, för att John har fått ett så bra hem hos dig.

Därför heter han Tullesbo John Sterling!

 

Tullesbo John Sterling morgan valack

Unge, snälle, store John, foto Claudia Kuenne.

 

TULLESBO JOHN STERLING
född 206 fux valack
Lyckänge Escudo x Greentree Electra