Tullesbo Riverton

 

Tullesbo Riverton foto Helén Clargården

En ung Riverton, hemma hos Annika och Thomas. Ung och vacker, foto Helén Clargården.

 

Tullesbo Riverton morgan

Mankhöjd    153 (154 över rumpan just nu men växer fortfarande och jag tippar att han stannar vid 155-156)
Färg             Svart
Gångarter   CA (fyrgångare)
Styrkor        Cool lugn i psyket och mycket vacker. Han är  lättlärd och det kommer att bli riktigt bra med denna kille.
Han är smidig som en panter med lätta flashiga rörelser, gissar att han blir duktig på cutting/reining
Svagheter   Vill gärna smaka på allt vilket jag tycker är lite jobbigt, lite gänglig om man jämför med hur Dan var i den åldern men ser inga andra svagheter exteriört men han är inte färdigvuxen än så vi tar det mycket lugnare med Riverton.
Egenhet      Väldigt pappig (Thomas)
Ägare          Annika Lindhe och Thomas Green, Lyngby
Riverton är en liten specialare, en kille efter vårt fina USA-importerade sto Trailhead Roxanne. Han är en liten specialare så till vida att vi här har gjort en korsning vi inte riktigt trodde skulle bli, men vi fick till det – och det blev en vacker svart hingst, med väldigt fina rörelser.

Riverton föddes samma sommar som Sallie och Callahan, alla tre med skilda möderne-linjer, men så syskonlika de blev ändå; fina huvuden, bra rörelser och väldigt vackra. Callahan fick de mest klassiska stora dressyr-rörelserna, Sallie fick smidiga katt-rörelser, men ändå med mammas rejäla kliv att ta fram vid behov, Riverton – han fick de mest flashiga: upp och fram, och lätt, lätt touch i marken.

Vi tror att hans ägare Thomas Green och Annika Lindhe kan ta fram det bästa ur den här killen, och de kommer gilla att rida sin Ferrari. Det kan inte bli en ful och dålig häst av den här killen, det känns som ett väldigt säkert uttalande.

Riverton bor i Lyngby tillsammans med Annika, Thomas och storebror Tullesbo Dan Hawkins. Han har det riktigt bra där; vilket tur för dig Riverton att du fick ett så fint hem.
Tack Annika och Thomas. Lycka till alla fyra.

Därför heter han Tullesbo Riverton.

 

Tullesbo Riverton Trailhead Roxanne foto Helén Clargården

Riverton med mamma Trailhead Roxanne, hemma på Tullesbo. Ett sånt fint litet föl kan bara bli en stor snygg kille. Foto Helén Clargården.

 

TULLESBO RIVERTON
född 2 maj 2011 svart valack
Gradell’s Vigilante x Trailhead Roxanne